Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Κέικ Πρωτείνης με Ταχίνι


Δική μου συνταγή, σας παραθέτω στο τέλος τις θερμίδες.  Μπορεί τα υλικά να σας φανούν πολλά, αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:
  • 80γρ καρύδια αλεσμένα
  • 80γρ αμύγδαλόψιχα αλεσμένη
  • 80γρ ινδοκάρυδο
  • 65γρ σκόνη πρωτείνης σοκολάτα
  • 100γρ βρώμη σκόνη ή αλεσμένη
  • 70γρ φαρίνα (μπορείτε να βάλετε και ολικής αν θέλετε)
  • 1 κ.γλ σόδα
  • 2 αυγά 
  • 200γρ ζάχαρη άχνη (αν θέλετε να αποφύγετε εντελώς τη ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Στέβια 120-150γρ)
  • Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • 2-3 σταγόνες εσανς αμυγδάλου
  • 100γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 2 μπανάνες (200-220γρ) περασμένες απο το μούλτι
  • 100γρ κατσικίσιο γιαούρτι
  • 40γρ ταχίνι ολικής
  • 100γρ ταχίνι σοκολάτας


Παρασκευή:

Τοποθετούμε σε ενα μπόλ τους τριμμένους ξηρούς καρπούς,τη πρωτείνη, τη βρώμη τη φαρίνα και τη σόδα.
Σε ένα άλλο μπόλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις αφρατέψει το μείγμα ρίχνουμε το χυμό με το ξύσμα τις πολτοποιημένες μπανάνες, την εσανς αμυγδάλου, το γιαούρτι και το ταχίνι. Μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε τα υπολοιπα στέρεα υλικά και ανακατεύεουμε.
Περνάμε 2 μικρά ταψάκια με λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και μοιράζουμε το μειγμα. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-40 λεπτά (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα).

Θρεπτική αξία:

Στα 30γρ κεικ (συνιστώμενη ημερίσια ποσότητα):

  • 105 Θερμίδες
  • 10γρ Υδατάνθρακες
  • 5,7γρ Λίπη
  • 3γρ Πρωτείνης


Ταλαμάγκα Θεανώ
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος 
MSc στα Μεταβολικά Nοσήματα Oστών 
Pilates Mat-Props & Osteoporosis InstructorFlowbility Instructor


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρεβίθια, ένας θησαυρός στο Μεσογειακό μας πιάτο (Προταση ημέρας: Ρεβιθοκεφτέδες)

Η καλλιέργεια του ρεβιθιού ήταν γνωστή από αρχαιοτάτους χρόνους στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο. Το κέντρο καταγωγής βρίσκεται πιθα...