Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κρέμα μήλου με γάλα καρύδας,


 Χορτοφαγική - Χωρίς Λακτόζη-Γλουτένη και Χωρίς ζάχαρη

Υλικά για 4 άτομα

  1. 2 μεγάλα κόκκινα μήλα
  2. 750 ml γάλα καρύδας
  3. 3 κουταλιές άμυλο αραβόσιτου (corn flour)
  4. 1/3 κ.γλ γαρύφαλλο τριμμένο
  5. 1/2 φακελάκι βανίλια
  6. στέβια σε υγρή μορφή
  7.  κανέλλα για πασπάλισμα    
Καθαρίστε τα μήλα και κοψτε τα σε φέτες. Βαζετε 2 ποτήρια γάλα (500ml) καρύδας σε μια κατσαρόλα  και ρίχνετε τα μήλα μέσα να βράσουν, προσθέτωντας το τριμμένο γαρύφαλλο και τη βανίλια. Όταν μαλακώσουν τα μήλα αφαιρεστε από την φωτιά και περάστε τα από το μπλεντερ να γίνουν ένα με το γάλα και αφήστε το για λίγο να κρυώσει.Σε ενα ποτήρι με το υπόλοιπο γάλα καρύδας (250ml)διαλύστε καλά 3 κουταλιές της σούπας άμυλλο αραβόσιτου (corn flour). Αναμείξετε το μαζί με το μείγμα απο το γάλα και βάλτε το στην φωτιά. Προσθεστε μερικές σταγόνες υγρής Στέβιας.Σε χαμηλή φωτιά βράζετε ανακατέυοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αν είναι πολύ πηχτή προσθετετε λίγο γάλα καρύδας και ανακατευετε καλά μέχρι να πετύχετε την σωστή πυκνότητα. Όταν αρχίζει να κοχλάζει η κρέμα πρέπει να είναι ρευστή αλλά και να "στέκεται" στην κουτάλα. Μοιράστε την κρέμα μέσα σε μικρά μπώλ και αφήστε την να κρυώσει. Πασπαλίστε στο τέλος με λίγη κανέλλα.

Ταλαμάγκα Θεανώ
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος 
MSc στα Μεταβολικά Nοσήματα Oστών 
της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Pilates Mat & Props Instructor, Flowbility Instructor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρεβίθια, ένας θησαυρός στο Μεσογειακό μας πιάτο (Προταση ημέρας: Ρεβιθοκεφτέδες)

Η καλλιέργεια του ρεβιθιού ήταν γνωστή από αρχαιοτάτους χρόνους στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο. Το κέντρο καταγωγής βρίσκεται πιθα...