Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ 40; ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!!

Είναι πλέον γνωστό οτι η ηλικία των 40, σηματοδοτεί την έναρξη της "φθίνουσας" πορείας του οργανισμού μας, τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες.
Εκδηλώνεται με τη δυσκολία απώλειας βάρους,αλλά και τη μείωση μυικής αντοχής,ενώ παράλληλα ήδη αρχίζει να φαίνεται το λίπος στη κοιλιά και σταδιακά να αυξάνεται συνοδευόμενο με αλλαγες στη σύσταση σώματος.
Δεν υπάρχει όμως λόγος να πανικοβάλλεστε! Με μικρές αλλαγές θα διατηρήσετε και θα καλυτερευσετε το σώμα σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη φυσική σας κατάσταση.
Ξεκινήστε χτίζοντας μυς, η αερόβια ασκηση ειναι σημαντική αλλά η μυική ενδυνάμωση με συχνότητα, επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα αναστρέφοντας τη μυική γήρανση.
Ιδανικές ασκήσεις είναι βάρη, λάστιχα και όργανα αντιστάσεων (επίσης το ελλειπτικό ανήκει σε αυτά), πιλάτες, cross fit (προσοχή στις επιβάρυνση αρθρώσεων) και ασκήσεις ισσοροπίας, ετσι ώστε να έχουμε τον έλεγχο του σώματος μας.
Συνεχίστε με καλύτερες διατροφικές επιλογές, λόγω της ηλικιακά αναμενόμενης επιβράδυνσης του μεταβολισμού, χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες ανα ημέρα, αλλά υψηλής θρεπτικής αξίας.(φρούτα,σκουρόχρωμα λαχανικά, άπαχο κρέας, φυτικά λιπαρά και γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών).
Τέλος, περιορίστε το αλάτι και τα κορεσμένα λιπαρά για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Και μην ξεχνάτε, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τα 40 θα είναι πάντα η καλύτερη ηλικία!

Ταλαμάγκα Θεανώ
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc 
στα Μεταβολικά νοσήματα οστών
της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρεβίθια, ένας θησαυρός στο Μεσογειακό μας πιάτο (Προταση ημέρας: Ρεβιθοκεφτέδες)

Η καλλιέργεια του ρεβιθιού ήταν γνωστή από αρχαιοτάτους χρόνους στις περιοχές γύρω από τη Μεσόγειο. Το κέντρο καταγωγής βρίσκεται πιθα...